mandag 1. september 2008

Villafranca del Bierzo

Det ble ikke noen aftensang i Rabanal del Camino, munkene var ikke hjemme. Men vi fant oss en resturant med god meny som plaster på såret...
Neste morgen var det frokost på alberguet foer veien gikk videre oppover fjellet. Etter kort tid var vi omtrent oppe på caminoens hoeyeste punkt, der står det et jernkors på en stolpe (Cruz de Hierro) der er det vanlig at pilegrimmene legger igjen en stein eller noe annet foer de går videre, haugen rundt stolpen er blitt ganske høy nå.
På veien nedover igjen kom vi forbi Manjarin der tempelridderen Tomás har et albergue, Dette er helt enkelt, pilegrimene sover på madrasser på gulvet, det er ikke innlagt vann eller mulighet for dusj og det er utedo. Vi stoppet en liten stund og fikk litt varm drikke. Så gikk veien nedover og vi kom til slutt til Molaniseca der vi overnattet. Vi spiste på en grei resturant og hadde et fint rom med en liten overraskelse, (mer om denne senere...)
I morges var det frokost på alberguet før vi la i vei. Dagens etappe har vaert lang, omtrent 31km, men har gått i forholdsvis enkelt terreng. Vi stoppet i Ponferrada for å handle litt, ellers har vi ruslet avgårde. Vi kom hit til alberguet (Ave Fenix) ca kl 15.00. Nå slapper vi av og lader opp til i morgen. Etappen da er like lang som i dag og en god del brattere.

1 kommentar:

Anonym sa...

Imponerende og interessant beskrivelse (de 2 siste overnattingene kom ikke frem på kartet). Fortsett med det!
Lykke til!