torsdag 4. september 2008

Sarria

Etter messen i går gikk vi for å spise. Vi fant en trivelig resturant rett bak herberget, der vi koste oss med skalldyrsuppe og grillet lam. Det var ganske mange gjester der, jeg har aldri sett en servitoer løpe så fort, men hun var hyggelig og ga god service til alle. Etterpå var det tid for legging.
I morges spiste vi frokost på den samme resturanten. det var mange der, men vi fikk oss både toast, syltetøy og drikke før vi la i vei. Vi hadde bestemt oss for å gå en liten omvei for å få med oss klosteret i Samos. Vi spiste en rask lunch før vi ble med på omvisning ledet av en hyggelig ung munk som beklaget at omvisningen var på spansk, så vi fikk med oss et engelsk resyme av det han fortalte. Klosteret er et av Spanias eldste og er stort. Det var et imponerende anlegg med stor hage og mange fine veggmalerier. Jeg var noe overrasket over endel av bildene, en del engler etc var noe mer lettkledde og pene enn det jeg trodde munker hadde lov til å se på. Kirken fikk vi også med før runden var ferdig, den var også skikkelig fin og ikke så overlesset med gull og glitter som jeg har sett andre steder.
Da runden var ferdig gikk ferden videre. Mye av denne delen av dagen gikk på mindre stier og veier, så vi slapp biltrafikken, deilig! Til slutt kom vi frem hit til Sarria, og det er nå pilegrimslivet "hardner til". For å få pilegrimsbevis i Santiago de Compostela må man nemlig ha gått de siste 100 km til byen. Sarria ligger ca 112 km fra Santiago og er det siste naturlige startsted for turen, så antallet pilegrimer på veien vil nok øke herfra. Jeg håper at kapasiteten på pilegrimsherbergene er økt tilsvarende. Ellers er vel de fleste spanjoler nå tilbake på jobb og skole etter sommerferien, så det går nok bra.

Ingen kommentarer: