lørdag 30. august 2008

Rabanal del Camino

Pilegrimsmenyen fant vi ikke i går likevel, men en god meny i en resturant like ved alberguet. Årsaken var at det var fiesta i byen, og det har ikke alltid en gunstig effekt på pilegrimenes dagligliv. En av de upraktiske bieffektene av fiestaer er det høye lydnivået utover natten. Jeg vet ikke riktig når det stilnet i natt, men det var ikke spesielt tidlig. Dessuten tror jeg at jeg hadde verdens mest knirkende seng, og det er ikke kjekt når det er 10 andre som skal sove i samme rom...

I morges ble det servert frokost på alberguet som ble inntatt med glede før vi la i vei igjen. Etappen i dag var ikke så lang heldigvis etter den urolige natten. Det gikk etterhvert langsomt oppover, og vi var fremme i Rabanal del Camino etter vel 21 km på veien allerede noe over 11. Alberguet som vi bor på nå drives av den engelske pilegrimsforeningen. En kjærkommen dusj er tatt, klesvasken likeså og noe av den tapte nattesøvnen er tatt igjen (siesta er ikke så dumt...)
Rett ved siden av alberguet er det noen opprinnelig tyske benediktinermunker som holder hus og de inviterer til vesper (aftensang) kl 19, så jeg regner med at vi får med oss denne før det blir mat i kveld. I morgen venter Caminoens høyeste punkt, det blir spennende, selv om været muligens ser ut til å skifte til en våtere type.

Ingen kommentarer: