lørdag 6. september 2008

Palas de Rei

Skotørkingen i går gikk greit, investerte i en avis som gjorde underverker i skoene. Det ble en rolig ettermiddag og kveld. Vi spiste på alberguet som også har returant. Mot slutten av måltidet braket det løs med fyrverkeri utenfor, aner ikke hvorfor. Så ble alt rolig igjen. Vi tok en forholdsvis tidlig kveld, men det var litt vanskelig å få sove. På rommet vårt var det bare 6 som sov, men døren var erstattet med forheng ut mot gangen og på rommet rett overfor vårt bodde det et par som likte å prate, dvs det grenset til roping (Jeg fikk onde assosiasjoner til torgkoner som står og roper ut varene sine.) Dessuten var det en ung dame utenfor vinduet som hadde mye hun skulle ha sagt i mobilen... Jeg tenkte på oppslaget på døren til soverommet på et herberge vi hadde vært på tidligere: "Pilgrim sleep is sacred sleep" (pilgrimssøvn er hellig søvn) Heldigvis ble det slutt på både mobilbruk og skravling og freden senket seg... Ut på natten ble det liv i en festlig gjeng et eller sted utenfor, om vi var borti nok en fiesta eller det var et privat gilde vet jeg ikke, men de hadde det i hvert fall morsomt og sang mye.

I morges hadde vi tenkt å spise frokost på herberget før vi gikk. De skulle åpne kl 07.00, men da vi troppet opp 10 min senere var døren låst og kjøkkenet mørkt. Da vi ga opp og gikk, kom de...
Vi spiste i stedet en god bocadillo med omelett som plaster på såret litt senere. Været var bedre i dag. Vi har såvidt hatt ponchoene på, men skoene er tørre. Nå er vi godt installert på herberget "Buen Camino" her i Palas de Rei. Hospitaleraen er ikke den muntreste jeg har truffet, men hun er blidere enn hun som var i Burgos i fjor, og dengang gikk det jo bra.

Ingen kommentarer: