tirsdag 9. september 2008

Santiago de Compostela

Gårsdagen fortsatte like rolig som jeg trodde. Vi slappet av i alberguet, tok en liten tur innom kirken som var åpen (Vi fikk stempel i pilegrimspassene) Etterpå ble det mat på en liten kafe. Vi spiste den vanlige menyen som forløp forholdsvis rolig. Servitøren hadde et uhell og sølte vinen utover bordet. Hun ga oss to desserter som plaster på såret...
Etterpå var det tilbake til vår siste overnatting på et pilegrimsalbergue. Dessverre hadde jeg heller ikke i natt sengen helt for meg selv og er nå overbevist om at mitt totale antall bedbug(veggedyr på norsk) bitt har passet 100 med de ca 10 jeg fikk i natt. Sukk.

I morges startet vi til omtrent vanlig tid, fant oss frokost i en bar like ved alberguet og la i vei. Den første delen av turen gikk vi på fine veier gjennom skog og forbi smågårder. En kanin hoppet over stien og forsvant inn i en maisåker. Etterhvert passerte vi flyplassen og bebyggelsen ble mer forstadspreget. Vi kom opp på Monte de Gozo hvor vi på gode dager skal kunne se inn til katedralen i Santiago. I dag var det grått og småregn i luften, så vi såikke den, men fortsatte ned av fjellet og inn i byen. Det ble en god del gatetrasking før vi kom frem til katedralen. Der holdt de på med pilegrimsmessen og en nonne sang nydelig til liturgien. Det var masse folk, men en fin avslutning likevel. Etterpå fant vi oss et greit hostal som ligger like ved katedralen. Her skal vi bo frem til returen fredag. I morgen regner vi med å ha en rolig dag med litt museer etc. Kanskje det blir tur (med buss) til Finisterre torsdag om ikke været blir altfor ille?

2 kommentarer:

Anonym sa...

En fin og levende vandrelogg som det har vært veldig interessant å lese og å følge på kartet (hybrid og zoomet inn). Turen må ha vært en fantastisk opplevelse, og det fortjener dere!

Anonym sa...

Gratulerer med vel gjennomført tur begge to! Det har vore kjekt å følgje med på kartet både her på bloggen og på Google Earth. Nokre telefonsamtalar har det då også blitt.
Velkomne attende til gamlelandet om nokre dagar!