torsdag 11. september 2008

Finisterre

Vi var ute i går kveld og spiste for en gangs skyld ikke pilegrimsmeny, men en god gryte med breiflabb og skalldyr (Santiago er kjent for god sjømat) Etterpå var vi med på et opplegg i et sidekapell i katedralen hvor pilgrimer fortalte om tanker og opplevelser fra turen innimellom en del tekstlesinger. Det hele foregikk på mange språk, så vi forstod ikke alt som ble sagt, men presten (?) som ledet det snakket ikke så fort og vi hadde tekstene utdelt på engelsk også, så det ble en flott stund likevel. Det hele ble avsluttet med et besøk i krypten der det står en sølvbeslått kiste der etter tradisjonen apostelen Jakob (Santiago) ligger. En fin avslutning på dagen.

I dag sto vi opp og tok bussen til busstasjonen og en annen buss videre til Finisterre. Denne turen tok neste 3 timer hver vei. Mange pilegrimer går ut til Finisterre etter at de har gått til Santiago, men dette hadde ikke vi tid til (det tar ca 4 dager å gå) Det var ca 2,5 km rusletur ut til fyret. Det var litt disig, men det var rart å se så mye hav på en gang etter å ha vandret så lenge i innlandet. Mange pilegrimer brenner her klær, vandrestav ol. som avslutningsseremoni, det gjorde ikke vi, men vi så noen som prøvde å få fyr på noen bukser...
Etterpå var det lang busstur tilbake igjen. Nå skal vi ut og få oss noe ekstra godt å spise siden det er siste kvelden. I morgen er det hjemreise... (Det skal jo bli litt godt å komme hjem igjen også)

Ingen kommentarer: