tirsdag 11. september 2007

Viana

I går var det ikke internett der jeg bodde, så får ta to dager med en gang nå.

Alberguet i Cirauqui var flott, med en flink og hyggelig, men litt bestemt hospitalera. Hun serverte pilegrimsmeny i en resturant i kjelleren. Da en av de jeg spiste sammen med erklærte at han var stappmett og ville gå og legge seg (og han var dum nok til å si det til henne) ble han bestemt jaget tilbake til bordet og desserten)

Gikk ut fra Ciruaqui på gamle romerske veier. Spiste frokost i en liten by litt utenfor Estella, etterpå tok jeg meg tid til litt sightseeing og shopping i Estella, men så spørs det om varene kommer trygt hjem, mannen på postkontoret hadde ikke hørt om tollregler...
Hadde en hyggelig prat med en gammel prest i Estella som fortalte at han hadde jobbet mye som hospitalero(vert på alberguene) og at han nå arbeidet for å starte enda et albergue i Estella. Etter Estella gikk ruten forbi vinfontenen til Bodegas Irache, jeg måtte jo smake, jeg også, mens Jon Herfinn fikk et glimt av meg på webkameraet de har der.
Etterpå gikk veien til et abergue i Villamajor de Manjordin som var drevet av en gruppe nederlendere. Det ble dekket til felles kvelds i spisesalen der også, og de laget til og med frokost til oss i dag, koselig.

I dag har jeg hatt turens hittil hardeste dag, har gått ca 30 km, og det har vært varmt. Gikk tom for vann siste timen. Da jeg kom hit til Viana oppdaget jeg at her var en stor fiesta og hele byen står på hodet. Heldigvis var ikke alberguet fullt, jeg fikk meg plass øverst i en koeyseng med tre i høyden. Det var ikke bare enkelt å klatre opp. Tok meg en times hvil på sengen og kom litt til hektene, så var det tid for vanlig ankomstrutine med dusj og klesvask (begynner å slippe opp for Milo...) Etterpå har jeg ruslet en liten tur på byen for å ikke stivne helst. Senere i dag skal en eller flere stakkers okser jages forbi alberguet og bort til tyrefektearenaen, tror ikke jeg skal bort å se på når de "kjemper" mot dem.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hei Hege! Ja idag har du hatt en tøff dag, håper at du får hvile deg godt til i morgen. Har du følge på turen fortsatt, du nevnte en sveitsisk dame forleden. Det er vel hyggelig å ha følge. Du må ha god tur videre, hilsen mor

Hege sa...

Jeg gaar alene, liker best aa kunne styre tempoet selv. Den sveitisske damen som jeg dessverre ikke klarte aa laere navnet paa dro med buss fra Logroño i dag, hun hadde ikke saa mye tis saa hun skal ta toget til Leon og fortsette derfra.