søndag 9. september 2007

Ciruaqui

Hadde en fin ettermiddag i går. Tok det med ro, byvandringen i Pamplona tok hardt på beina. Spiste middag i en resturant like ved herberget, de serverte enorme mengder mat. Spiste sammen med min sveitsiske venninne og to franskmenn som har gått hele veien fra Paris. Menyen min besto av en stor porsjon paella til forrett, hovedretten skulle være kylling, men lignet mest på en kvart kalkun med pommes frites og så var det kake med krem og karamellsaus etterpå. (Bra det ikke var langt å gå etterpå) Selvsagt var det vin og vann inkludert (10€) Etter middagen gikk jeg i kirken, de hadde messe kl 20 på lørdagskvelden. (Hadde vi i det hele tatt dristet oss til slikt?) Kirken var fullsatt av mennesker i alle aldre. Etterpå hadde de ikke kirkekaffe, men "kirkevin", det var dekket med rødvinsflasker og kaker utenfor... (Jeg ble ikke med på dette)

Startet i morges kl 7.15 og har hatt en lang dag i dag (ca 30 km) Først klatret vi opp på en høyde med mange vindmøller og et artig pilegrimsmonument (Bilde kommer senere) Siden var det nedover en steinete skråning og gjennom flere landsbyer.
Tok en avstikker til en kirke som ligger ved Eunate, der var det rolig musikk og mulighet for å sette seg ned et øyeblikk, dagens høydepunkt så langt. Etterpå gikk turen gjennom Puente de la Reina, der fikk jeg kjøpt meg både is, brus og en hatt mot solen, og kunne derfor vandre med friskt mot de siste 8 km mot dagens mål. Herberget jeg bor på nå heter Aterpa Maralotz, her var det små soverom (vi er bare 6 på rommet!) og de serverer middag senere. Kjekt å slippe å lete etter et spisested!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Du gir en fin og levende beskrivelse som gir oss en god følelse av turen Vi har nettopp sett et TV-program om pilgrimsvandringen med Paolo Coelho og fornemmer følelsen.

Mor og far

Anonym sa...

Hei.
Kjekt å lese rapporter fra turen! God tur videre!
Hilsen Rannveig og Oddbjørn