søndag 24. august 2008

Terradillos de los Templarios

Så er vi ferdig med den første vandredagen. Vi har gått vel 27 km i forholdsvis flatt terreng. Vi ble vekket av tiltagende uro i sovesalen før kl 6, så da stod vi opp og gjorde et forsøk på å skaffe frokost (det ble kaker...) Foerste halvpart var på en gammel romersk vei (Via Trajena), resten var stort sett på "senda" - en betegnelse på gang og sykkelsti beregnet på pilegrimer. Denne gikk parallelt med en bilvei som heldigvis ikke hadde altfor stor trafikk. Nå er vi installert på et privat albergue her i byen, har fått oss en dusj og gjort dagens klesvask. Tid for Siesta!!

I går hadde vi en trivelig kveld i Carrion. Nonnene som drev alberguet inviterte til musikkstund i gangen. Det var entusiastisk sang av forskjellige sanger - alt fra Guantanamera til sanger man kanskje mer forventet at nonner skal synge. Vi hadde også en presentasjonsrunde hvor alle fikk fortelle hvor de kom fra etc, en tysker hadde en liten trylleoppvisning og vi fikk også et eksempel på irsk musikk fremført på fløyte med tilhørende dans (!)
Etterpå ble alle invitert til messe i kirken. Vi ble med dit også. Mot slutten lurte vi oss ut og gikk på en resturant og spiste dagens pilegrimsmeny. Til slutt var det ny samling i gangen med litt mer sang og forbønn for pilegrimene. Lyset ble slukket kl 22.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Det var vel et fint første døgn.

Anonym sa...

Hei!
Så var første dagen unnagjort og del to av reisa er i gang. Eg veit at du har sett fram til denne turen lenge og har gleda deg mykje. Ønskjer dykk begge ein god tur vidare og nyt fridomen.

Torgrim sa...

Høres jo ikke så verst ut det der. Har kanskje litt problemer med å se for meg nonner som synger noe annet enn salmer og den type ting.

Takk for pakke forresten. Ja... jeg ble nysgjerrig!