torsdag 28. august 2008

Villar de Mazarife

Vi hadde en liten handletur i León etter at jeg hadde vært på nettet i går, det er ikke enkelt å finne vanlige matbutikker i spanske byer... dessuten er ikke spanske postkontor alltid like forståelsesfulle når det gjelder sending av pakker. Etterpå fikk vi med oss slutten av messen til nonnene vi bor hos (de synger nydelig!)
Jakten på mat var vanskeligere enn vi hadde trodd, vi var innom mange barer som bare solgte småretter foer vi omsider fant en som solgte en meny (nydelig bønnesuppe med muslinger, gryterett med pommes frites og is til dessert, nam!) Så var det tilbake til alberguet hvor nonnene inviterte pilegrimene til "compliendo" (kveldsbønn(?) ) med pilegrimsvelsignelse. En kvikk eldre nonne øvde litt med oss på forhånd slik at vi også fikk delta i sangen. En fin avslutning på dagen.

I dag har vi gått ca 23 km til Villar de Mazarife, en koselig liten by som satser mye på pilegrimene. Turen ut hit var først på gatene ut fra León, siste halvdel gikk på en jordvei gjennom et område som bare såvidt var oppdyrket, stille og fredelig etter bylarmen i går. Vi var fremme allerede i 12-tiden, men det er 14 km til neste overnattingsmulighet, så det er litt langt i varmen. Nå nyter vi en velfortjent siesta før vi tar oss en liten rusletur før middagen her på alberguet. Hospitaleroen her er forresten en av de få som behersker engelsk, og han kunne fortelle at han hadde vært i Norge og gått "St Olafs Way" altså pilegrimsruten fra Oslo til Trondheim til og med om vinteren (!), vi måtte bare fortelle at det hadde ikke vi gjort.

Ingen kommentarer: